Frankische Driehoek 1 5052 BL Goirle T: 013-5342432 E: info@openhof-goirle.nl

Thema 'Sinterklaas'

Thema 'Sinterklaas'
 
Op 18 november was het dan eindelijk weer zover, het begin van het leukste kinderfeest van het jaar: Sinterklaas!
Op school hebben we de laatste weken natuurlijk ook volop met dit thema gewerkt. Wat hebben we veel gedaan en veel geleerd!

 
  
 
Zo hebben we kralenplanken gemaakt met sinterklaasvoorbeelden, hele mooie tekeningen, kleurplaten ingekleurd, verlanglijstjes geknipt, zakken en pietjes gevouwen, cijfers geschreven, in een moeilijk werkboekje gewerkt en nog veel meer!
 
  
 
Natuurlijk was het ook tijd voor hele speciale dingen, zoals pepernoten bakken. Wat waren ze goed gelukt! Dat blijft toch altijd wel heel leuk: je eigen pepernoten bakken en opeten!
 

 
Over pepernoten gesproken ... Wist u dat je nog veel meer leuks met pepernoten kan doen, behalve dan opeten? Je kan er letters, cijfers en vormen  mee leggen! Ook dat hebben we gedaan in de klas. Toen de les voorbij was, mochten we de pepernoten natuurlijk heerlijk opeten ...
 

 
We zijn ook naar een hele leuke sinterklaasvoorstelling geweest. We mochten tijdens de voorstelling ook echt meedoen! Zo moesten we liedjes zingen, pakjes in de schoorsteen gooien, verschillen zoeken en meehelpen om pepernoten te bakken. Het was erg leuk.
 

 
En natuurlijk was het op dinsdag 5 december dan echt zover: Sinterklaas kwam bij ons op school! We mochten allemaal op bezoek bij hem in de huishoek. Wat was dat gezellig en knus. Sinterklaas had over iedereen van ons iets te vertellen. Dat stond allemaal in zijn grote boek! We hebben ervan genoten met zijn allen.

Tot volgend jaar, lieve Sinterklaas en Pieten!

Wilt u graag alle foto's zien? Klik dan maar even hier.